Szabadság-híd

2017. február 13., hétfő

A zökkenőmentes váltásról


Történt pedig, hogy a vállalatvezető megállapította: a kereskedelmi vezető elveszítette korábbi lendületét. Négy éve, amikor beállt a céghez, még tele volt ötletekkel, új utakat keresett, nyüzsgött és aktívan kereste a lehetőségeket. Állandóan tervezgetett, kreatív megoldásokat kutatott. Kollégákat toborzott, csapatot épített, meg is volt az eredménye.
Aztán valahogy elszállt a lelkesedése, alábbhagyott a lendülete. A beosztott kereskedelmi képviselők egymás után elszállingóztak, mint a falevelek ősszel, végül a kereskedelmi vezető maradt egyedül, csapat nélkül, és passzívan figyelte, ahogy a dolgok megtörténnek.
A vállalatvezető, noha kedvelte a kereskedelmi vezetőt, belátta, hogy ez így nem mehet tovább. Első körben egy interim menedzserrel váltotta ki a kereskedelmi vezetőt, és rögtön beindította a keresést a tartós megoldás felkutatására. Meghatározta, mit vár el az interim menedzsertől: legalább két, legfeljebb három hónapig a kereskedelmi tevékenység felfuttatását, és azt is, hogy vegyen részt a kiválasztandó állandó vezető zökkenőmentes beilleszkedésének előkészítésében.

A terv remekül bevált. A folyamat eredményeként a vállalkozás kereskedelmi mutatói javulni kezdtek.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése