Szabadság-híd

2017. január 30., hétfő

Nyugdíjba – csak ne teljesen!


A kerti veteményes gondozása, az unokákkal töltött idő, vagy a régóta félretett vaskos regények elolvasása felüdülés ugyan, de nem feltétlenül elégít ki mindenkit, aki nyugdíjba készül. Különösen áll ez azokra, akik kisebb-nagyobb csapatokat irányítottak éveken át. Vezetői tapasztalatukat szívesen kamatoztatnák még egy ideig. Nem akarnak már napi tíz-tizenkét órát dolgozni, és megkönnyebbülten veszik tudomásul, hogy átadhatják a stafétabotot, de azért… Évente egy-két hetet vagy akár hónapot szívesen bevállalnak. Így frissen tarthatják üzleti és szakmai gondolkodásukat, megőrizhetik rugalmasságukat, és egy-egy projekt levezénylésével hozzájárulnak valamely cég üzleti eredményességéhez, miközben ők maguk sikerélményhez jutnak.

Ehhez nyújt kiváló keretet az interim menedzsment. 

Szerencsére Magyarországon is egyre több vállalkozás ismeri ennek előnyeit, úgyhogy a nyugdíjas évek alatt a lehetőség nyitva áll.


Az a jó benne, hogy lehet tudni, hol az eleje és hol a vége, tisztán meghatározottak a teljesítendő célok, valamint a hozzájuk rendelt források is. A nyugdíjas vezetők egy része nagyon is tettre kész, és örömmel veszi, ha olyan feladatot kap, amelyet nem lehet pusztán rutinból megoldani, amely elgondolkoztatja és kicsiholja belőle a helyzethez legjobban illő megoldást. Tapasztalatuknál fogva nem gond számukra a személyes tekintély kivívása, és vezetőként is gyorsan elfogadtatják magukat az interim helyzetben. Ha tehát megvan a kellő szolgálati idő, akkor sem muszáj végleg lehúzni a rolót. A jól megérdemelt pihenés mellett érdemes időnként interim feladatra vállalkozni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése