Szabadság-híd

2015. augusztus 26., szerda

Interim menedzsment- ahol nincs uborkaszezon

Nyár, negyven fok, nyaralás, karácsony vagy újév - sose gondolnánk, hogy ezekben az időszakokban érdemes állást keresni. Nálunk az irodában pedig ezek a legaktívabb időszakok! Amikor nyaralni mennénk vagy karácsonyi szünetre, akkor kapjuk a legtöbb interim menedzsment megbízást.
De vajon miért?
2014-es év

Egész egyszerű a válasz: itt nincs holt szezon.


A nyár elején például egy érdekes megbízást kaptunk: egy kerti bútorokat és más nyáron szezonális kiegészítőket gyártó cégnél akkora lett a kereslet, hogy a futószalag mellett állt az árú és sürgősen kellett valaki aki megoldja ezt a hirtelen jött helyzetet. Erre jó az interim menedzser - aki  az első 24 órában, amikor munkába áll, már tesz - megold - eredményt hoz.

Szintén a pozitív változások sorát erősíti a babavárás alatti helyettesítést, ilyen örömhírrel is hívtak minket a nyáron. Egy vezető beosztású pénzügyes hölgy helyére kellett interim menedzsert keresnünk. Ez egy speciális helyettesítési forma, hisz itt egy év múlva  a vezetőnő visszatér a helyére. Az interim menedzser nem pályázik a helyére, tapasztalatot szerez egy új munkakörnyezetben, hozzáadja tudását majd új projektet vállal.

A 2014-es év interim menedzsere -Szendrei Orsolya nyilatkozta nemrég: 
„Sohasem éreztem az interim szakma „pangását”, mert amikor dolgozni szerettem volna, mindig volt munkám, szinte folyamatos volt az interim megbízatásom."

De lesz-e új projekt? Tesszük fel a kérdést, ha rövid távú munkát  vállalunk. Nem tudhatjuk. Az utóbbi évek tendenciája viszont azt  mutatja, hogy bővülés, terjeszkedés, zöldmezős beruházás miatt keresnek minket - tehát a projektek és a kihívások száma bővül. Ezzel az év elejétől érezhető hullámmal várjuk a szeptembert és az újabb izgalmas projekteket:
  • Új adatbázisunkkal
  • Gyorsabb regisztrációval
  • Egyszerűbb ajánlatkérési felülettel
  • Friss esettanulmányokkal a honlapunkon!

Foto: Flickr Miguel Navaza Cursos de Surf 2012 -julio

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése