Szabadság-híd

2015. augusztus 18., kedd

Női vezetők: mindig a következő alkalomra várunk?


A nők mindig csak "majd a következő" lehetőséget ragadják meg, mielőtt továbblépnének a vezetők világába? 
Carol Sankar vezetőtanácsadó, TED előadó és írónő karrierje során, miközben a vezetőket és a nők magabiztosságát tanulmányozta, arra a megállításra jutott, hogy a túl sokszor mondjuk: majd legközelebb.
  • Legközelebb megpályázom az előreléptetést
  • A következő meetingre elmegyek
  • Többet „netwörkölök” legközelebb
És így tovább....

A nők így saját sikerességük útjába állnak azzal, hogy egyfajta hamis optimizmus mögé rejtőznek – hogy úgy is lesz második esély.” A Carol által tanulmányozott hölgyek 62% -a megbánt valamilyen a múltban elszalasztott lehetőséget és a második lehetőségre való várakozás csak csökkentette az önbizalmukat.
"A lehetőségek nem várnak arra, hogy készek legyünk rájuk, nagy részük egyszeri és megismételhetetlen." Gondoljunk minden elvesztegetett lehetőség értékére, emlékezzünk vissza meddig is kellett várnunk a következőre? Ne vesztegessük el ezt az időt többé :
  •  Menjünk el a meetingre!
  • Pályázzuk meg az előléptetés!
  • "Netwörköljünk", ismerkedjünk!

Sok esetben a hosszú távú döntések riasztanak el minket, nem vagyunk biztosak benne, hogy sikerülne, hogy eleget tudunk hozzá: Az interim menedzsmenttel növelhetjük a magabiztosságunkat, különböző területeken próbálhatjuk ki magunkat, tapasztalatot szerezhetünk egy új környezetben. Ezzel megalapozva önbizalmunk és karrierünk: nem kell a következő alkalomra várni!

Regisztráció menedzsereknek itt.
Carol Sankar oldala itt olvasható.
Fotó. Search Engine People Blog successful business woman on a laptop (Flickr)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése