Szabadság-híd

2016. szeptember 22., csütörtök

Kinek kell a spanyol kormány?

Tavaly december óta petyhüdten lóg a politika nevű hajó vitorlája Spanyolországban: szélcsend van. Eközben az ország exportja megugrott, sőt, rekordszintet ért el. Igaz, ez a nem EU-tagállamokkal folytatott kereskedelem eredménye. Erős számokat mutat a magánszemélyek fogyasztása is, és végre csökkenni kezdett a munkanélküliség (épp ideje volt már). A második negyedévben 0.8%-al nőtt a spanyol bruttó nemzeti össztermék, pedig a kormány a megszorító lépések szükségességére hivatkozva lefékezte az infrastruktúra-beruházásokat. Tehát nem a kormányzati beruházások hajtják a gazdaság motorját Spanyolországban.

Mi ebből a tanulság? Az, hogy a gazdaság átmeneti lejtmenet után is képes kilábalni a válságból, ha hagyják. Ha a forráshiányra válaszul megszorító intézkedéseket vezetnek be, attól még az üzleti szféra szépen robog előre. Ebben nem a márkák ereje a mérvadó, hanem a cégvezetők elszántsága. Milyen értéket nyújtanak ügyfeleiknek? És főleg milyen áron?

Az interim menedzsment szolgáltatás ára lényegében évek óta változatlan. A nagy tanácsadó cégek tarifáihoz viszonyítva töredék áron nyújtunk szolgáltatásokat. Van okunk a derűlátásra: a kormány gazdaságpolitikája természetesen mindenütt meghatározó tényező, de a vállalkozások jobban tudják, mi a jó nekik és ügyfeleiknek.

(Forrás: David Jensen elemzése a LinkedIn fórumán)



(Forrás: Google)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése