Szabadság-híd

2015. szeptember 24., csütörtök

Kétoldalú problémamegoldás interim menedzsmenttel


Általános emberi tulajdonság, hogy bizony nehezen nézünk szembe saját hibáinkkal. Bár tudunk róluk, mégsem változtatunk. Ilyenkor jól jöhet a külső segítség, hogy  legyőzzük rossz berögződéseinket.

Nincs ez másképp az üzleti életben sem.Az interim menedzserek gyakran egy eleve problémás helyzetbe érkeznek, ahol a vezetőség érzi, hogy valami nincs rendben, mégis nehezen lépnek a fejlődés, a változás útjára, hisz ilyenkor be kell látni, valamit nem jól tettünk a múltban.

Nyitottság az új felé


Az interim menedzserek sokszor igen rövid idő alatt nagy változásokat hoznak. Ebbe beletartozik tudásuk átadása, amely távozásuk után szárba szökken és hosszan tartó pozitív hatást gyakorol a vállalatra és a dolgozókra.

Nem felületi kezelés


Gyakori kérés a munkaerő teljesítmények javítása, míg tudás alapú fejlesztésre ritkán kerül sor, pedig ez szoros összefüggésben áll a teljesítménnyel és sokszor igen nagy szakadék mutatkozik az elvárt tudás és a valós állapotok között.

Támogató környezet


Ezt a szakadékot képes áthidalni az interim menedzser, de a vezetőség, a kollégák és az interim menedzser közös együttműködése szükséges hozzá. Így a vállalat leszámolhat a rossz berögződésekkel és új utakra léphetaminek kedvező és tartós hatása az interim menedzser távozása után is megmarad.

Foto: Chintermeyer

1 megjegyzés:

  1. Hi,

    Thanks for the detailed info.

    Myself Murali Cherat, Having 30 years of joint experience as Independent director, Interim CEO , Turnaround specialist, Subject matter expert and Business consultant.

    If you would like to know more visit http://www.innoresmentor.com

    VálaszTörlés