Szabadság-híd

2013. október 31., csütörtök

Szinteltolás



A nem elsőszámú vezetőt kereső megbízókkal igyekszünk gyorsan kideríteni a megkívánt vezetői szintet. Minden cég másképp hívja, hívhatja ugyanazt a funkciót betöltő embert, és fordítva, ugyanaz az elnevezés egészen más beosztást jelent az egyes vállalatoknál. Talán a legjobb példa, mely egyben jellemzi is a pénzügy meghatározhatatlanságát a Kontroller. (Gyakran Controller.) Ez a beosztás a cégcsoport második legfontosabb emberétől kezdve a pénzügyi osztály elemző részlegének beosztott munkatárásáig bárki lehet.

Megbízónk iránti hallatlan tiszteletünk, a feladat tuti ellátása és a megbízás (ill. díjazásának) reménybeli felértékelése érdekében olyan interimet keresünk, aki legalább 150%-ig meg tudja oldani az előre ismert leckéket. Ezzel jön létre a szinteltolás.

Megbízó pozitív gondolkodású képviselői boldogan fogadják a jelöltet, előre elképzelve mi minden más feladatot is meg tudnak majd az ő segítségével oldani. Az első osztályú (mindegyik) megbízók másodosztályú vezetői már félnek picit, nehogy fejükre nőjön a túl nagy képességekkel rendelkező jelölt. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy nem alaptalan a rettegés, mert sokszor bizonyítja be a szélesebb gyakorlattal és mélyebb tudással érkezett interim, hogy rosszak a megváltoztathatatlannak hitt folyamatok, alap dolgokhoz nem ért az évek óta ezzel foglalkozó vezető, stb.

Mi persze bátorítjuk és segítjük interimünket a felfedezett javítanivalók bemutatásában, de nem leszünk mindig népszerűek… Ilyenkor mondjuk, hogy jól eltoltuk a szintet!
De arra is volt példa, hogy az interim termelési vezetőnek felvett (de ennél már több karót és varjút látott) kollégánkat a tulajdonos röpke három hónap múltával állandó ügyvezetőként kívánta alkalmazni. Ilyenkor pedig jól toltuk el a szintet !

1 megjegyzés:

  1. Hi,

    Thanks for the detailed info.

    Myself Murali Cherat, Having 30 years of joint experience as Independent director, Interim CEO , Turnaround specialist, Subject matter expert and Business consultant.

    If you would like to know more visit http://www.innoresmentor.com

    VálaszTörlés