Szabadság-híd

2012. november 6., kedd

Az interim menedzsment története


Az interim menedzsment szolgáltatás az 1970-es évek közepén Hollandiában jelent meg a piacon. Az interim megszületését kiváltó ok nagyon prózai volt: az akkori holland szabályozások a munka világában igen hosszú felmondási idővel és jelentős költségekkel jártak, ezért a munkaadók komoly terhekkel szembesültek, ha meg akartak válni egy munkavállalójuktól. Ezek a problémák a menedzserek esetében hatványozottan jelentek meg. 

Ugyanakkor az üzleti világban a változások mind gyakoribbak és gyorsabbak lettek, a projekt alapú működés a vállalatok rutinjává kezdett válni. Ezért a konkrét feladatra határozott időre szerződtetett munkatársak iránt mind nagyobb lett a kereslet. Az interim menedzsment alapítói felismerve az ebben rejlő piaci lehetőséget, létrehoztak egy felsővezetőkből álló panelt, ahonnan speciális menedzsment feladatokra helyezték ki a tagokat. Így született meg az interim menedzsment koncepciója. 

Ezt követően az Egyesült Királyságban, majd a többi nyugat-európai országban is mind több, professzionális interim menedzsment szolgáltató cég jelent meg, amelyek kialakították és továbbfejlesztették az interim menedzsment szolgáltatás elméletét és gyakorlatát.

Az interim menedzsment gyorsan növekvő, rugalmas erőforrás és megoldás szolgáltatóvá nőtte ki magát. Ma óvatos becslések szerint is Európában évente több milliárd eurós forgalmat bonyolítanak le az interim menedzsment szolgáltatók.