Szabadság-híd

2016. június 23., csütörtök

Megoldás a hőségre: Sabbatical

A nyári hőségben nehezünkre esik a munkára koncentrálni, inkább kívánkoznánk egy medence partjára. A vezetők és beosztottak egyaránt azon gondolkoznak: elmegyek nyaralni - de legalább egy hónapra!

Bár a Sabbatical  eredetileg egy hosszabb, fél - egy éves időszakot jelöl, amikor teljesen kikapcsolunk és feltöltődünk, már egy rövidebb, pár hónapos szünet is gyakorolhat pozitív hatást nem csak ránk, karrierünkre is.

Kapcsolódjunk ki!
- Ha nyaralunk, tényleg nyaraljunk, ne nézegessük munkahelyi emailjeink.

Olvassunk!
- Vigyünk magunkkal szakirodalmat, olyan cikkeket és tanulmányokat, amelyeket már kinéztünk, de eddig nem jutott időnk rá, hogy elolvassuk őket.

Jegyzeteljünk!
- Érdemes ilyenkor átgondolnunk, milyen döntéseket hoztunk, elemezzük negatív és pozitív élményeinket is egy fajta távolságot tartva, írjuk le tapasztalatainkat.

Tervezzünk!
- Régóta tervezzük, hogy újat tanulunk, változtatunk, bővítünk szakmai profilunkon: akkor itt az ideje. Tervezzük meg, milyen lépéseket teszünk ebben az irányban, jelentkezzünk a tanfolyamra amit kinéztünk és nagy általánosságban :
Pihenjük ki magunkat!
kép: Dawn Ellner Chillin' in Mono Lake


Hogy lehetséges ez?
Interim menedzsmenttel. Az interim menedzser szabadság, terhesség vagy más felmerülő ideiglenes munkaerőhiány magas szintű pótlására alkalmas. Így akár egy vezető is szabadságra mehet.


2016. június 8., szerda

Több mint 70%-os növekedés - az interim piac számai magukért beszélnek!

Sokféleképpen lehet értékelni egy üzleti évet, de az egyik meghatározó tényező szinte mindig az árbevétel.  Lássuk, a 2015-ös év adatai alapján, hogyan alakult az interim piac!

Több, mint másfélszeres növekedés!

A három legnagyobb interim menedzsmenttel foglalkozó szolgáltató árbevételét megvizsgálva, a 2014-es évhez képest több mint 70%-kal nőtt az interim szolgáltatásból származó bevétel. Ezt a magas számot az egyre aktívabb gazdasági légkör mellett, több tényezőnek köszönhetjük:
  •  a piac bővülésének, egyre több vállalat nyit az interim menedzsment felé
  • az interim menedzserek magas színvonalú munkájának 



Piacvezető az Interim.hu


A három szolgáltató számaiból láthatjuk, hogy az Interim.hu -nál szép évet zártunk. Köszönjük az interim menedzsereknek, a megbízóknak és munkatársainknak egyaránt a munkát, ami a számok mögött van. Bizakodva várjuk, hogyan alakul a 2016-os év!
  • 44% - narancssárga szelet: 2015 Interim Vezető Szolgáltató