Szabadság-híd

2015. július 6., hétfő

Hideget / meleget az irodába! 5 +1 tipp a hőség ellen

5869385192_0a5be1d18f_z
Maya Jasmin - study and drink.
Már korán reggel 30 fokot mutat a hőmérő, izzadva állunk a villamoson vagy ülünk a dugóban. Mit tehetünk, hogy legalább a hangulatunk ne legyen forró egy ilyen napon?
  1. Közhely a sok folyadék? - közhely a javából, de fontos. Nem csak a vérnyomásunk, a hangulatunk is könnyebben ingadozik a melegben. Ha nem akarunk  kijönni a sodrunkból, érdemes folyamatosan innunk: ásványvizet, gyümölcslevet, mentateát - déli szomszédaink tudják, melegen fogyasztva is hűsít.
  2. Keljünk korábban, tartsunk több szünetet! - nem minden főnök megértő a szünet szó hallatán, de még a szellemi munka is megterhelőbb a hőségben, ezért fontos szünetet tartani. Beszéljük meg munkaadónkkal, hogy ha lehetséges, jövünk előbb dolgozni -amikor még a hőség sem akkora- cserébe többet állunk fel és szívünk egy kis friss levegőt, előbb végzünk.
  3. Nyári dresscode? Öltönyben, harisnyában, nyakkendőben szörnyű lehet ebben a melegben. Ha a vállalat engedi, lazítsunk az öltözködésen és válasszunk lengébb anyagokat. Ha pedig kötelező az elegáns, tegyünk be váltás ruhát, legalább hazafelé legyünk kényelmesen.
    5932722587_1210b41969_z
    Alfred Bina - Summer office
  4. Csak a spanyolok sziesztáznak? Itthon még nem szokás bezárni a boltot a legmelegebb órákban, de ha a saját időbeosztás szerint dolgozunk, a nappali pihenés és az esti munka bizony jobb megoldás lehet, mint betartani a szokásos munkarendet.
  5. Fázni az irodában? Bizony, van ahol úgy megy a légkondi, hogy azt se tudjuk, a zúgás vagy a hideg a rosszabb.  Ne különbözzünk rajta össze a kollégákkal, de aki alatta ül, ne legyen rest arrébb mozgatni az asztalát és állapodjanak meg egy mindenki számára kellemes hőfokban!
+ 1. Fagylalt, jegeskávé, hideg sör: bár nem biztos, hogy ez a legegészségesebb ételek, italok listája, mindenki tapasztalta már, hogy talán ez segít a legtöbbet. Ha munka közben nem is, utána feltétlen, hogy jobb hangulatban vészeljük át a meleget!